Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej
Maria Szustakowska-Chojnacka
Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej
Maria Szustakowska-Chojnacka
- Wydawnictwo: Astrum
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788363758431
- Ilość stron: 238
- Format: 14.0x20.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej - Maria Szustakowska-Chojnacka
Autorką Sztuki kulinarnej państw Unii Europejskiej jest dietetyk, technolog żywienia zbiorowego i mikrobiolog żywności Maria Szustakowska-Chojnacka, której pasją jest hotelarstwo i turystyka.
To właśnie podróże do różnych krajów świata stały się inspiracją do napisania tej książki. Bo przecież nie można poznać kultury danego narodu, nie znajac jego sztuki kulinarnej kształtowanej na przestrzeni stuleci. Niezmiernie ważne jest poszukiwanie i poznawanie tradycyjnych potraw, które są podstawą kuchni narodowych. Mogą nam one powiedzieć wiele o ludziach, którzy spożywają je obecnie, a także o tych, którzy przyrządzali je od wieków. Te tradycyjne potrawy stanowią symbol danego państwa i są jego znakiem rozpoznawczym, toteż nie wolno nam o nich zapominać i należy je kultywować.
Maria Szustakowska-Chojnacka jest również Autorką książek: Nasze zdrowie a składniki odżywcze i 100 roślin w Twojej kuchni.
Szczegóły: Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej - Maria Szustakowska-Chojnacka
Tytuł: Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej
Autor: Maria Szustakowska-Chojnacka
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788363758431
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 238
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.29 kg