Sztuka łączenia pokarmów Co z czym?
Jan Dries, Inge Dries
Sztuka łączenia pokarmów
Co z czym?
Jan Dries, Inge Dries
- Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788361012610
- Ilość stron: 204
- Format: 14.5x20.5 cm
- Oprawa: Miękka
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Sztuka łączenia pokarmów - Jan Dries, Inge Dries
„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Szczegóły: Sztuka łączenia pokarmów - Jan Dries, Inge Dries
Tytuł: Sztuka łączenia pokarmów
Podtytuł: Co z czym?
Autor: Jan Dries, Inge Dries
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
ISBN: 9788361012610
Tytuł oryginału: Lebensmittel richtig kombinieren
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Łyżnik Dariusz
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 204
Format: 14.5x20.5 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.256 kg
Recenzje: Sztuka łączenia pokarmów - Jan Dries, Inge Dries
To co jest smaczne z osobna, niekoniecznie musi zostać skomponowane w jeden posiłek. W końcu lubisz lody i bigos, ale czy je połączysz ze sobą? Sprawdź jak to się robi, poczujesz się lepiej! Warto!Monika Owsiana 2015-06-16 22:05:21
Poradnik, a nawet więcej – książka popularnonaukowa. Napisana prostym językiem, chociaż badania mogą być niezrozumiałe dla laika, to jednak wnioski są proste i przedstawione w sposób logiczny i uporządkowany. Mądra książka.Ala Janusz 2015-06-23 20:39:47