Sztuka łączenia pokarmów Co z czym?

,

Książka

Sztuka łączenia pokarmów
Co z czym?

,

  • Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
  • Rok wydania: 2014
  • ISBN: 9788361012610
  • Ilość stron: 204
  • Format: 14.5x20.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 24,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 24,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Sztuka łączenia pokarmów - Jan Dries, Inge Dries

„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.


Szczegóły: Sztuka łączenia pokarmów - Jan Dries, Inge Dries

Tytuł: Sztuka łączenia pokarmów
Podtytuł: Co z czym?
Autor: Jan Dries, Inge Dries
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
ISBN: 9788361012610
Tytuł oryginału: Lebensmittel richtig kombinieren
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Łyżnik Dariusz
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 204
Format: 14.5x20.5 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.256 kg


Recenzje: Sztuka łączenia pokarmów - Jan Dries, Inge Dries

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

To co jest smaczne z osobna, niekoniecznie musi zostać skomponowane w jeden posiłek. W końcu lubisz lody i bigos, ale czy je połączysz ze sobą? Sprawdź jak to się robi, poczujesz się lepiej! Warto! 2015-06-16 22:05:21

Poradnik, a nawet więcej – książka popularnonaukowa. Napisana prostym językiem, chociaż badania mogą być niezrozumiałe dla laika, to jednak wnioski są proste i przedstawione w sposób logiczny i uporządkowany. Mądra książka. 2015-06-23 20:39:47


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Jan Dries, Inge Dries (1)