Domowy wyrób serów
Ricki Carroll
Domowy wyrób serów
Ricki Carroll
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788377732250
- Ilość stron: 272
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Domowy wyrób serów - Ricki Carroll
Witajcie w świecie serów!
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków
Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.
Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser. San Francisco Examiner
Szczegóły: Domowy wyrób serów - Ricki Carroll
Tytuł: Domowy wyrób serów
Autor: Ricki Carroll
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377732250
Tłumacz: Knopińska Olga
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 272
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.51 kg