Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów
Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.
Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów
Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2004
- ISBN: 837426036X
- Ilość stron: 136
- Format: 21.0x29.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów - Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały oczekiwania klientów i były dla nich bezpieczne.
Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko przykry obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją.
W poradniku omówiono każdy etap wdrażania zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.
Szczegóły: Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów - Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.
Tytuł: Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów
Autor: Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław W.
Wydawnictwo: ODDK
Kod paskowy: 9788374260367
ISBN: 837426036X
Języki: polski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 136
Format: 21.0x29.5cm
Oprawa: Miękka