Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Jackiewicz Barbara
Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego
podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Jackiewicz Barbara
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788374264976
- Ilość stron: 84
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego - Jackiewicz Barbara
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdzie to stosowne; warunki konieczne, właściwe do zapewnienia bezpieczeństwa żywności itp. Nowe podejście do kwestii odpowiedzialności za bezpieczeństwo żywności zapisane w obowiązujących aktach prawnych wymaga od przedsiębiorcy dużej wiedzy i świadomego działania.
Pierwszy poziom kontroli w zakresie bezpieczeństwa żywności obowiązany jest zapewnić przedsiębiorca w ramach kontroli wewnętrznej (samokontroli), natomiast urzędowa kontrola sprawowana przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej tworzy drugi poziom kontroli.
Szczegóły: Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego - Jackiewicz Barbara
Tytuł: Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego
Podtytuł: podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Autor: Jackiewicz Barbara
Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 9788374264976
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 84
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.15 kg