Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej
Wiśniewska Małgorzata
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej
Wiśniewska Małgorzata
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2004
- ISBN: 8371878869
- Ilość stron: 100
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) - Wiśniewska Małgorzata
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) stanowi zbiór norm i standardów dotyczących żywności. Przetłumaczona na język polski część ogólna Kodeksu zawiera Zalecany Międzynarodowy Kodeks Praktyki Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz Załącznik opisujący system Analizy Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli (HACCP) i wytyczne jego stosowania. Ogólne Zasady obejmują łańcuch żywnościowy, od produkcji pierwotnej aż do ostatecznej konsumpcji, określając zalecenia i procedury dotyczące m.in. pomieszczeń, sprzętu, urządzeń, poszczególnych operacji produkcyjnych, higieny osobistej pracowników i czystości obiektów. Ważną część dokumentu stanowią zasady HACCP ustalające podstawowe wymagania przy wdrażaniu systemu oraz wytyczne ich praktycznego wykorzystania.
Tekst Kodeksu zamieszczono w dwóch wersjach językowych, co umożliwia zapoznanie się z jego brzmieniem oryginalnym. Publikacja ułatwia skuteczne wdrożenie systemu HACCP oraz dostosowanie do ogólnych wymagań higienicznych i zaleceń opisanych w Kodeksie Żywnościowym.Producent:
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
ul. Obrońców Westerplatte 32A
80-317 Gdańsk (PL)
tel: 58 554 29 17
email: [email protected]
Szczegóły: Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) - Wiśniewska Małgorzata
Tytuł: Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
Podtytuł: wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej
Autor: Wiśniewska Małgorzata
Wydawnictwo: ODDK
Kod paskowy: 9788371878862
ISBN: 8371878869
Języki: polski, angielski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 100
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.16 kg