Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa
Michelle Berriedale-Johnson
Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa
Michelle Berriedale-Johnson
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788377732571
- Ilość stron: 232
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa - Michelle Berriedale-Johnson
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki - herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty - na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.
W książce znajdziesz:
200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu.
Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt.
Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać.
Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Szczegóły: Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa - Michelle Berriedale-Johnson
Tytuł: Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa
Autor: Michelle Berriedale-Johnson
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377732571
Tytuł oryginału: The everyday wheat-free and gluten-free cookbook
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Sobolewska Anna
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 232
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.43 kg