Domowa pierogarnia
Betlej-Furman Grażyna
Domowa pierogarnia
Betlej-Furman Grażyna
- Wydawnictwo: Olesiejuk
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788327404398
- Ilość stron: 96
- Format: 18.0x24.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Domowa pierogarnia - Betlej-Furman Grażyna
Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki to prawdziwa poezja polskiej kuchni. Potrawy te wprowadzają domowy klimat, miło jest przygotowywać je w towarzystwie lepienie pierogów w większym gronie to prawdziwa przyjemność!
Tradycyjne przepisy autorka wzbogaca o zdrowe, naturalne dodatki, które sprawiają, że są to dania pełnowartościowe odżywczo. Uwzględnia przy tym rytm pór roku, proponując na zimę np. farsz z kasz, fasoli i soczewicy, na wiosnę i lato botwinkę, młodą pokrzywę, cały bukiet ziół i sezonowe owoce, a na jesień grzyby i orzechy.
Znajdziemy tu też pomysły na wykorzystanie regionalnych specjałów z owczego mleka takich jak sery typu bryndza i oscypek, które są obecnie dostępne w całej Polsce.
Uwielbiam gotować dla rodziny i gości, no i oczywiście jeść wyznaje autorka, która prowadzi słynące z wyśmienitego jadła gospodarstwo agroturystyczne w Beskidzie Niskim.
Szczegóły: Domowa pierogarnia - Betlej-Furman Grażyna
Tytuł: Domowa pierogarnia
Autor: Betlej-Furman Grażyna
Wydawnictwo: Olesiejuk
Seria: SWOJSKA KUCHNIA
ISBN: 9788327404398
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 96
Format: 18.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.42 kg