Domowa paszteciarnia
Grzegorz Labuda
Domowa paszteciarnia
Grzegorz Labuda
- Wydawnictwo: Olesiejuk
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788327404381
- Ilość stron: 96
- Format: 17.5x24 cm
- Oprawa: oprawa twarda
Niedostępna
Opis: Domowa paszteciarnia - Grzegorz Labuda
Domowa paszteciarnia to zbiór przepisów na wyśmienite pasztety, galarety, farsze, pasty i musy, które uatrakcyjnią każde spotkanie przy stole.
Znajdziemy tu nie tylko receptury na wyroby mięsne (m.in. na gicz cielęcą w żelu z białego wina), ale także na specjały z ryb, warzyw, grzybów i nabiału (m.in. na mus z dorsza i wątróbki dorszowej).
W książce zostały podane również przepisy na sosy, stanowiące świetny dodatek do proponowanych dań.
Grzegorz Labuda pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach jak: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie i Hotel Nadmorski w Gdyni. W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski – W. Juszczenko) w 2005 r. i wizyty George’a Busha w 2007 r. Obecnie prowadzi kuchnię oraz restaurację w ekskluzywnym hotelu Blow Up Hall 5050, mieszczącym się w poznańskim Starym Browarze.
W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia.Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: wydawnictwo@dressler.com.pl
Szczegóły: Domowa paszteciarnia - Grzegorz Labuda
Tytuł: Domowa paszteciarnia
Autor: Grzegorz Labuda
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327404381
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 96
Format: 17.5x24 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.418 kg