Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej Słownik dla smakoszy, kucharzy i restauratorów

Książka

Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej
Słownik dla smakoszy, kucharzy i restauratorów

  • Wydawnictwo: Poltext
  • Rok wydania: 2014
  • ISBN: 9788375613933
  • Ilość stron: 440
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 64,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 64,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej - Anna Sancewicz-Kliś

Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Część polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania. Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu i sposobu podawania). Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i wiele innych. Słownik podaje też przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości. Anna Sancewicz-Kliś jest współautorką wydanego przez Poltext Słownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego. Z wykształcenia anglistka po UW, wykłada od lat turystykę w szkołach wyższych. Rzeczoznawca MEN w zakresie podręczników do kształcenia zawodowego o profilu technik turystyki.


Szczegóły: Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej - Anna Sancewicz-Kliś

Tytuł: Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej
Podtytuł: Słownik dla smakoszy, kucharzy i restauratorów
Autor: Anna Sancewicz-Kliś
Wydawnictwo: Poltext
ISBN: 9788375613933
Tytuł oryginału: Food, Drinks and Culinary Art in English and Polish Terminology
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 440
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.626 kg


Recenzje: Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej - Anna Sancewicz-Kliś

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: