HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych
Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław, Zadernowski Ryszard
HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych
Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław, Zadernowski Ryszard
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788374264921
- Ilość stron: 96
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych - Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław, Zadernowski Ryszard
Prawidłowa identyfikacja zagrożeń, ich poznanie i świadome panowanie nad nimi stanowi podstawę zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym.
Książka prezentuje katalog wybranych zagrożeń autorzy dokonali podziału na zagrożenia biologiczne, fizyczne i chemiczne, dołączając krótką charakterystykę ich podstawowych cech, występowania i sposobu eliminacji.
Publikacja jest przeznaczona dla członków zespołu HACCP, na których spoczywa obowiązek wdrożenia HACCP. Pozwoli na zidentyfikowanie zagrożeń, które dotyczą ich procesu, jak również da podstawową wiedzę ułatwiającą dalsze poszukiwania poszczególnych cech charakterystycznych dla wymienionych zagrożeń i zagrożeń im pokrewnych.
Książka jest również dobrym przykładem sposobu dokumentowania zagrożeń może stać się podstawą dla indywidualnie tworzonego w danej firmie leksykonu (katalogu) uwzględniającego zagrożenia charakterystyczne dla danego środowiska.
Szczegóły: HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych - Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław, Zadernowski Ryszard
Tytuł: HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych
Autor: Zadernowski Marek R., Zadernowska Anna, Obiedziński Mieczysław, Zadernowski Ryszard
Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 9788374264921
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 96
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg