Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP producenci żywności
Turlejska Halina
Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP
producenci żywności
Turlejska Halina
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2004
- ISBN: 8371879148
- Ilość stron: 72
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP - Turlejska Halina
Książka ma za zadanie przybliżyć problematykę związaną z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W publikacji zwrócono szczególną uwagę na praktyczną realizację zasad GMP/GHP oraz wdrażanie systemu HACCP będących podstawowymi narzędziami zapewniającymi bezpieczeństwo zdrowotne żywności.
Autorka przedstawia w poradniku główne aspekty GMP/GHP, których realizacja jest niezbędna w każdym obszarze produkcji, wyjaśnia na czym polega system HACCP, szczegółowo omawia jego założenia, koncepcję i zasady oraz prezentuje etapy wdrażania wraz z korzyściami wynikającymi z jego wprowadzenia.
w publikacji zawarto również zasady prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie, a całość uzupełnia przykład wdrażania HACCP, słowniczek stosowanych terminów i definicje związane z systemem HACCP.
Szczegóły: Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP - Turlejska Halina
Tytuł: Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP
Podtytuł: producenci żywności
Autor: Turlejska Halina
Wydawnictwo: ODDK
Kod paskowy: 9788371879142
ISBN: 8371879148
Języki: polski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 72
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.19 kg