Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1 Szkoła ponadgimnazjalna

,

Książka

Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1
Szkoła ponadgimnazjalna

,

  • Wydawnictwo: WSiP
  • Rok wydania: 2014
  • ISBN: 9788302140884
  • Ilość stron: 157
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 32,60 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 32,60 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1 - Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ?technik hotelarstwa?. Materiał podzielono na dwie części.

W części 1. zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju, zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Omówiono ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych.

Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele i schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.

W części drugiej omówiono głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej zgodnie z zasadami HACCP, współpracę z biurami podróży oraz przedstawiono charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.

Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu ?technik hotelarstwa?.


Szczegóły: Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1 - Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata

Tytuł: Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1
Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
Autor: Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302140884
Kategoria: Podręczniki
MEN: 07/2008
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 157
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.23 kg


Recenzje: Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1 - Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×