Odroczony rozrost Technologia w piekarni
Odroczony rozrost
Technologia w piekarni
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788301180034
- Ilość stron: 172
- Format: 15.5x24.5cm
- Oprawa: Twarda
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Odroczony rozrost
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?
Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?
Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:
1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost),
pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;
2. procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.
W książce znaleźć można:
- podstawy teoretyczne
- przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń
- cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów
- porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu
- sklep firmowy ? od czego zacząć?
Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!
Szczegóły: Odroczony rozrost
Tytuł: Odroczony rozrost
Podtytuł: Technologia w piekarni
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301180034
Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 172
Format: 15.5x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.484 kg
Redakcja: Huber Hans