Biotechnologia żywności
Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Biotechnologia żywności
Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
- Wydawnictwo: WNT
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788379260744
- Ilość stron: 498
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Biotechnologia żywności - Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.
W prezentowanym, drugim, wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in.:
otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym;
zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi;
stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności;
problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów.
Podręcznik jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.
Wydawnictwo WNT poleca te książkę także wszystkim Czytelnikom, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji żywności. Zwolennikom z pewnością pomoże utwierdzić się w swoich poglądach, a sceptykom - być może - zmienić zdanie.
Szczegóły: Biotechnologia żywności - Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Tytuł: Biotechnologia żywności
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Wydawnictwo: WNT
Kod paskowy: 978837926074401
ISBN: 9788379260744
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 498
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.822 kg