Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków (dodruk na życzenie)
Michael Abdalla
Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków (dodruk na życzenie)
Michael Abdalla
- Wydawnictwo: Akademickie Dialog
- Rok wydania: 2001
- EAN: 9788388238819
- Ilość stron: 450
- Format: 165 x 235 mm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków (dodruk na życzenie) - Michael Abdalla
Jest to pierwsze w języku polskim i oryginalne w skali światowej studium poświęcone historii, tradycji i technologii kulinarnej ludności asyryjskiej.
Autor wskazuje na wyjątkową specyfikę asyryjskiej diety, wytworzonej na terenach o starych tradycjach rolniczych, omawia zboża i produkty zbożowe - przede wszystkim chleb, technologie jego wytwarzania i technikę budowy pieców - choć zajmuje się też innymi roślinami jadalnymi i produktami zwierzęcymi.Książki z opcji dodruk na życzenie są ujednolicone pod względem wykonania:
- okładka kolorowa wydrukowana na kartonie 250 g/m,
- środek czarno-biały, drukowany na papierze offsetowym 80 g/m,
- oprawa miękka klejona.
Szczegóły: Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków (dodruk na życzenie) - Michael Abdalla
Tytuł: Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków (dodruk na życzenie)
Autor: Michael Abdalla
Wydawnictwo: Akademickie Dialog
Kod paskowy: 9788388238819
Rok wydania: 2001
Ilość stron: 450
Format: 165 x 235 mm
Oprawa: Miękka