Chłodnictwo Technologia w piekarni

Książka

Chłodnictwo
Technologia w piekarni

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788301181345
  • Ilość stron: 440
  • Format: 15.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 99,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 99,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Chłodnictwo

Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?
Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.
Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
- wydajność chłodzenia
- działanie chłodni a straty cieplne
- rodzaje urządzeń chłodniczych
? odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku
? mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
? dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
? produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
? analiza rentowności sklepowych stacji wypieku
? zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych
Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.


Szczegóły: Chłodnictwo

Tytuł: Chłodnictwo
Podtytuł: Technologia w piekarni
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301181345
Tytuł oryginału: Kältetechnologie in der Bäckerei.
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 440
Format: 15.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.765 kg
Redakcja: Losche Klaus


Recenzje: Chłodnictwo

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: