Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu

Książka

Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu

  • Wydawnictwo: Gaj
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788363537173
  • Ilość stron: 120
  • Format: a5
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 24,50 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 24,50 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu - Przybylak Zbigniew

Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu to druga publikacja z serii Biblioteczka Rękodzieła Ekologicznego EKO SMAK.

Sery zagrodowe, ser domowy, bez sztucznych dodatków, konserwantów i barwników - możesz przyrządzić go samodzielnie korzystając z doświadczeń tych, którzy już dawno zdecydowali się wytwarzać ser samodzielnie. Przekazujemy doświadczenia rolników ekologicznych i kucharzy wytwarzających domowe sery.

Dostępne w sklepach sery mają coraz gorszą jakość i smak. Często 'fałszuje' się je różnymi dodatkami, m.in. olejami. Coraz więcej konsumentów decyduje się na zakup tradycyjnych ekologicznych serów gospodarskich lub stara się je wytwarzać rękodzielniczo w domu.

Poradnik Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu przygotowaliśmy po to, by pokazać, że samodzielny wyrób smacznych serów nie jest trudny. Odwołujemy się do polskiej tradycji, ale przytaczamy również kilka zagranicznych przykładów.

Przekazujemy autentyczne doświadczenia rolników ekologicznych z całego kraju. Świadomie staraliśmy się prezentować tylko najprostsze receptury i przepisy, możliwe do wykorzystania w każdym domu, zarówno w mieście jak i przede wszystkim na wsi.

Warto spróbować receptur z ksiązki Wytwarzamy ekologiczny ser, gdyż tradycyjne ekologiczne sery są najcenniejsze biologicznie i zdrowotnie.

Sięgając po poradnik Wytwarzamy ekologiczny ser poznasz / zobaczysz / zrozumiesz:

- przepisy na sery wytwarzane w gospodarstwach ekologicznych i małych
- serowarniach całej Polski
- domowy wyrób serów krok po kroku (dokładnie opisane zdjęcia)
- opisy walorów zdrowotnych i dietetycznych różnych rodzajów serów
- receptury najsławniejszych polskich kucharek z XIX i XX wieku
- receptury na tradycyjne sery z różnych regionów Polski i Europy
- jakie mleko najlepiej używać do wytwarzania sera
- co trzeba mieć, aby wytwarzać najbardziej wartościowy ser
- jak otrzymać własne podpuszczki (także wegetariańskie)
- praktyczne porady, wskazówki i ciekawostki


Szczegóły: Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu - Przybylak Zbigniew

Tytuł: Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu
Autor: Przybylak Zbigniew
Wydawnictwo: Gaj
ISBN: 9788363537173
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 120
Format: a5
Oprawa: miękka


Recenzje: Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu - Przybylak Zbigniew

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: