Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Anthelme Brillat-Savarin
Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Anthelme Brillat-Savarin
- Wydawnictwo: PIW
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788364822124
- Ilość stron: 256
- Format: 12.5x20.0cm
- Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Niedostępna
Cena
30,00 PLN
Opis: Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej - Anthelme Brillat-Savarin
Anthelme Brillat-Savarin (1755 ? 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz ? mimo okresu niełaski ? pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej ? dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Szczegóły: Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej - Anthelme Brillat-Savarin
Tytuł: Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Autor: Anthelme Brillat-Savarin
Wydawnictwo: PIW
ISBN: 9788364822124
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 256
Format: 12.5x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.345 kg