Odżywianie w łuszczycy Wpływ diety na stan skóry. 100 przepisów kulinarnych.
Magdalena Kurzyp
Odżywianie w łuszczycy
Wpływ diety na stan skóry. 100 przepisów kulinarnych.
Magdalena Kurzyp
- Wydawnictwo: Kastor
- Rok wydania: 2019
- ISBN: 9788362055609
- Ilość stron: 192
- Format: 15.0x21.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Odżywianie w łuszczycy - Magdalena Kurzyp
W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę ? z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę. Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi, ale pomoże mu skutecznie
zwalczać objawy choroby?
Na te pytania stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce Odżywianie w łuszczycy. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na
organizm.
Autorka specjalizująca się w dietach zalecanych w schorzeniach wątroby i skóry opracowała ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych, które pozwolą chorym w sposób aktywny współuczestniczyć w leczeniu.
Szczegóły: Odżywianie w łuszczycy - Magdalena Kurzyp
Tytuł: Odżywianie w łuszczycy
Podtytuł: Wpływ diety na stan skóry. 100 przepisów kulinarnych.
Autor: Magdalena Kurzyp
Wydawnictwo: Kastor
ISBN: 9788362055609
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 192
Format: 15.0x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.25 kg