Ekologiczna apteczka warzywna T.2
Zbigniew Przybylak, Karol Przybylak
Ekologiczna apteczka warzywna T.2
Zbigniew Przybylak, Karol Przybylak
- Producent: Gaj
- Rok produkcji: 2011
- ISBN: 9788386982615
- Ilość stron: 80
- Format: 14,5x20,5 cm
- Oprawa: broszurowa
Niedostępna
Opis: Ekologiczna apteczka warzywna T.2 - Zbigniew Przybylak, Karol Przybylak
Badania naukowe dowiodły, że w przypadku przechowywanej w temperaturze pokojowej młodej kapusty z wyciętym głąbem, utrata zawartości witaminy C może wynosić nawet 50% w ciągu jednego dnia.Na nic przyda nam się znajomość zawartości cennych witamin w warzywach, jeżeli nie będziemy ich prawidłowo przechowywać, kupować i spożywać. Ekologiczna Apteczka Warzywna (tom 2) zawiera ponad 200 porad, przepisów kulinarnych, receptur na naturalne kosmetyki i propozycji kuracji pomocnych w profilaktyce najróżniejszych dolegliwości. Czytając Ekologiczną Apteczkę Warzywną dowiesz się: ile, kiedy i jakie warzywa jeść na co zwracać uwagę przy zakupie warzyw jakie walory dietetyczne mają warzywa jak warzywa pomogą Ci zadbać o serce jakie warzywa wspomogą układ krwionośny dlaczego warto pić soki warzywne jak przygotować oryginalne i zdrowe potrawy z warzyw jak wykorzystać warzywa jako naturalne kosmetykiOmówione warzywa: BRUKIEW - CHRZAN - CZOSNEK - DYNIA - PAPRYKA - PASTERNAK
Szczegóły: Ekologiczna apteczka warzywna T.2 - Zbigniew Przybylak, Karol Przybylak
Tytuł: Ekologiczna apteczka warzywna T.2
Autor: Zbigniew Przybylak, Karol Przybylak
Producent: Gaj
ISBN: 9788386982615
Rok produkcji: 2011
Ilość stron: 80
Format: 14,5x20,5 cm
Oprawa: broszurowa