Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska

Książka

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska

  • Wydawnictwo: Olesiejuk
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788327435590
  • Ilość stron: 144
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 19,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 19,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska - Opracowanie zbiorowe

Kuchnia Wielkopolski ma wiele odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Wiele potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde oraz topione. W bogatej Wielkopolsce jadano sporo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie oraz drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regionu są rogale marcińskie.


Szczegóły: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska - Opracowanie zbiorowe

Tytuł: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327435590
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 144
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.62 kg


Recenzje: Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska - Opracowanie zbiorowe

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Inne pozycje tego autora: Opracowanie zbiorowe (20)