Dziczyzna jako źródło żywności
Dzierżyńska-Cybulko Barbara, Fruziński Bogusław
Dziczyzna jako źródło żywności
Dzierżyńska-Cybulko Barbara, Fruziński Bogusław
- Producent: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
- Rok produkcji: 1997
- ISBN: 9788309016867
- Ilość stron: 188
- Format: 17x24 cm
- Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
Niedostępna
Niedostępna
Cena
19,70 PLN
Opis: Dziczyzna jako źródło żywności - Dzierżyńska-Cybulko Barbara, Fruziński Bogusław
Książka zawiera następujące rozdziały:Wstęp Zwierzęta łowne, ich biologia, obecna liczebność i perspektywy Podstawy prawne eksploatacji populacji zwierząt łownych w Polsce Czasy ochronne i sezony polowań Sposoby polowań Poubojowe zabiegi w łowisku i ocena ubitej zwierzyny Tusza i jej skład histochemiczny Zwierzęta chronione Ptaki łowne Dzikie ptactwo z hodowli formowej Zmiany poubojowe w tuszach w czasie magazynowania Terminologia łowiecka
Szczegóły: Dziczyzna jako źródło żywności - Dzierżyńska-Cybulko Barbara, Fruziński Bogusław
Tytuł: Dziczyzna jako źródło żywności
Autor: Dzierżyńska-Cybulko Barbara, Fruziński Bogusław
Producent: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309016867
Rok produkcji: 1997
Ilość stron: 188
Format: 17x24 cm
Oprawa: broszurowa