Atlas kulinarny Rybne regionalia

Atlas kulinarny Rybne regionalia

  • Producent: Elset
  • Rok produkcji: 2013
  • ISBN: 9788362863389
  • Ilość stron: 80
  • Format: 21,5x26,5 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 39,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 39,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Atlas kulinarny Rybne regionalia - Opracowanie zbiorowe

Trójjęzyczny atlas, wydany z inicjatywy Lokalnej Grupy Działania Mazurskie Morze" i Lokal-nej Grupy Rybackiej Pojezierze Dobiegniewskie", to podsumowanie kulinarnego spotkania wschodu z zachodem Polski zdjęcia krajobrazów i zbiór przepisów na dania z ryb.We wstępie książki napisano Pomimo tego, że obszary działania naszych stowarzyszeń znajdują się na przeciwnych krańcach Polski, staramy skupiać się na tym co łączy, niż zastanawiać nad tym co dzieli. Przyroda, lasy, jeziora a w jeziorach ryby!. To jedno z podo-bieństw, które jednoczy obie grupy. Drugim jest paralelna historia. Zarówno dzisiejsze Mazury, jak i Ziemia Lubuska to tereny, zamieszkane głównie przez ludność napływową, zmieniającą się na przestrzeni wielu lat szczególnie po 1945 roku przez przesiedleńców, repatriantów i ich potomków. Mozaika kultur, doświadczeń, tradycji, rdzenni mieszkańcy stanowią mniejszość.Projekt współpracy stowarzyszeń pozwolił na poznanie kuchni obu regionów będących tyglem kulinarnym tradycji polskich, kresowych, niemieckich i staropolskich. Ale to przecież ich dzisiejsze dziedzictwo kulinarne.


Szczegóły: Atlas kulinarny Rybne regionalia - Opracowanie zbiorowe

Tytuł: Atlas kulinarny Rybne regionalia
Autor: Opracowanie zbiorowe
Producent: Elset
ISBN: 9788362863389
Rok produkcji: 2013
Ilość stron: 80
Format: 21,5x26,5 cm
Oprawa: twarda


Recenzje: Atlas kulinarny Rybne regionalia - Opracowanie zbiorowe

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×