Owcze produkty spożywcze
Kędzior Władysław
Owcze produkty spożywcze
Kędzior Władysław
- Wydawnictwo: PWE
- Rok wydania: 2005
- ISBN: 8320815932
- Ilość stron: 196
- Format: 17x24cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Owcze produkty spożywcze - Kędzior Władysław
W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów. Są to problemy bardzo ważne, prognozy wskazują bowiem, że Polska jako członek Unii Europejskiej może produkować więcej mięsa owczego, gdyż surowiec ten na rynku unijnym jest i będzie gatunkiem mięsa, którego produkcja nie pokrywa potrzeb tego rynku. Także z przetworami z mleka owczego (jak choćby ze słynnym oscypkiem) Polska może wiązać duże nadzieje na zbyt tych produktów na Jednolitym Rynku Europejskim.
Szczegóły: Owcze produkty spożywcze - Kędzior Władysław
Tytuł: Owcze produkty spożywcze
Autor: Kędzior Władysław
Wydawnictwo: PWE
Kod paskowy: 9788320815931
ISBN: 8320815932
Języki: polski
Rok wydania: 2005
Ilość stron: 196
Format: 17x24cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.36 kg