Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności 14/2016
Ewa Giemza
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności
14/2016
Ewa Giemza
- Producent: WSiP
- Rok produkcji: 2016
- ISBN: 9788302157103
- Ilość stron: 152
- Format: 17.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności - Ewa Giemza
Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym. Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa się w produkcji pieczywa. Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek. Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego. Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji. Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.
Szczegóły: Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności - Ewa Giemza
Tytuł: Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności
Podtytuł: 14/2016
Autor: Ewa Giemza
Producent: WSiP
ISBN: 9788302157103
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
MEN: 2016
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok produkcji: 2016
Ilość stron: 152
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.238 kg