Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej

Książka

Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej

  • Wydawnictwo: Avalon
  • Rok wydania: 2016
  • ISBN: 9788377301906
  • Ilość stron: 444
  • Format: 16.0x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 59,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 59,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej

Prezentowana praca to zbiór studiów dotyczących biologicznych, gospodarczych i kulturowych aspektów historii wyżywienia. Można zauważyć tu wpływ zarówno tradycyjnego podejścia szkoły Annales z lat 60-tych, nowe ujęcia korzystające z doświadczeń szkoły Flandrina, ale również pozostające w najbardziej tradycyjnym podejściu prace z dominującą warstwą anegdotyczną, literalnie odczytujące teksty o pożywieniu. Mamy zatem do czynienia z konfrontacją różnych podejść, nurtów i szkół, jak i sposobów pisania o historii wyżywienia i historii kulinarnej.


Szczegóły: Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej

Tytuł: Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej
Wydawnictwo: Avalon
ISBN: 9788377301906
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 444
Format: 16.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.685 kg
Redakcja: Jędrzejewski Przemysław, Magiera Piotr, Skrężyna Klaudia, Szuster Gabriel


Recenzje: Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×