Gluten na widelcu Jeść czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową
Peter H. R. Green, Rory Jones
Gluten na widelcu
Jeść czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową
Peter H. R. Green, Rory Jones
- Wydawnictwo: Galaktyka
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788375795516
- Ilość stron: 322
- Format: 16.0x24.5cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Niedostępna
Opis: Gluten na widelcu - Peter H. R. Green, Rory Jones
Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz R ory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.
Książka Gluten na widelcu :
przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten.
Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.
Szczegóły: Gluten na widelcu - Peter H. R. Green, Rory Jones
Tytuł: Gluten na widelcu
Podtytuł: Jeść czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową
Autor: Peter H. R. Green, Rory Jones
Wydawnictwo: Galaktyka
ISBN: 9788375795516
Tytuł oryginału: Gluten Exposed: The Science Behind the Hype and How to Navigate to a Healthy, Symptom-Free Life
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kleszcz Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 322
Format: 16.0x24.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.49 kg