Strączki
Maria Banach
Strączki
Maria Banach
- Wydawnictwo: Samo Sedno
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788377887776
- Ilość stron: 216
- Format: 20.5x27.2cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Strączki - Maria Banach
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!
Szczegóły: Strączki - Maria Banach
Tytuł: Strączki
Autor: Maria Banach
Wydawnictwo: Samo Sedno
ISBN: 9788377887776
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 216
Format: 20.5x27.2cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.938 kg