Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
- Wydawnictwo: Rea
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 8371415966
- Ilość stron: 168
- Format: 19.0x25.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej - Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.
Szczegóły: Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej - Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Tytuł: Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej
Autor: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371415968
ISBN: 8371415966
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
MEN: 10/2004
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 168
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.31 kg
Recenzje: Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej - Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania
Informacje:
Inne pozycje tego autora: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania (5)
- Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 (eMPi2) - Miękka
- Żywienie i usługi gastronomiczne Część 1 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik (Format-AB) - Miękka
- Żywienie i usługi gastronomiczne Część 2 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik (Format-AB) - Miękka
- Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.1 eMPi2 WZ (eMPi2) -
- Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3 (Format-AB) -