Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji
Łukasik Inna, Sado Agnieszka
Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji
Łukasik Inna, Sado Agnieszka
- Wydawnictwo: Rea
- ISBN: 8371415907
- Ilość stron: 1072
- Format: 14.0x20.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji - Łukasik Inna, Sado Agnieszka
To pierwsze w historii Polski i długo oczekiwane kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej kuchni rosyjskiej - jednej z najciekawszych, najbardziej pożywnych kuchni świata. Wśród tysięcy opisów tradycyjnych rosyjskich potraw znajdziemy przepisy na: pielmieni ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie. Encyklopedia zawiera opis przygotowania m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu, uchy (zupy rybnej), rosyjskich nalewek i samogonu. Prezentuje także przepisy na dania starorosyjskie, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów. Zapraszamy do spotkania z rosyjską sztuką kulinarną, łączącą smak potraw europejskich i aromat kuchni orientalnej z atmosferą słowiańskiej gościnności.
Szczegóły: Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji - Łukasik Inna, Sado Agnieszka
Tytuł: Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji
Autor: Łukasik Inna, Sado Agnieszka
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371415906
ISBN: 8371415907
Języki: polski
Ilość stron: 1072
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.105 kg