Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji

,

Książka

Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji

,

  • Wydawnictwo: Rea
  • ISBN: 8371415907
  • Ilość stron: 1072
  • Format: 14.0x20.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 49,40 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,40 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji - Łukasik Inna, Sado Agnieszka

 To pierwsze w historii Polski i długo oczekiwane kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej kuchni rosyjskiej - jednej z najciekawszych, najbardziej pożywnych kuchni świata. Wśród tysięcy opisów tradycyjnych rosyjskich potraw znajdziemy przepisy na: pielmieni ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie. Encyklopedia zawiera opis przygotowania m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu, uchy (zupy rybnej), rosyjskich nalewek i samogonu. Prezentuje także przepisy na dania starorosyjskie, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów. Zapraszamy do spotkania z rosyjską sztuką kulinarną, łączącą smak potraw europejskich i aromat kuchni orientalnej z atmosferą słowiańskiej gościnności.


Szczegóły: Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji - Łukasik Inna, Sado Agnieszka

Tytuł: Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji
Autor: Łukasik Inna, Sado Agnieszka
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371415906
ISBN: 8371415907
Języki: polski
Ilość stron: 1072
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.105 kg


Recenzje: Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji - Łukasik Inna, Sado Agnieszka

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×