Kuchnia portugalska

Książka

Kuchnia portugalska

  • Wydawnictwo: Olesiejuk
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788327452351
  • Ilość stron: 192
  • Format: 22.5x29.5cm
  • Oprawa: Twarda z obwolutą
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 24,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 24,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kuchnia portugalska - Adamska Elżbieta

Można się pokusić o wymienienie kilku dań charakterystycznych dla kuchni portugalskiej. Takimi przysmakami są dania z dodatkiem bacalhau, czyli suszonego solonego dorsza. Portugalczycy szczycą się, że potrafią przygotować 365 dań z tak przygotowaną rybą w roli głównej.
W nadmorskich miejscowościach wszędzie suszą się płaty sztokfisza, rozwieszone na sznurkach, podobnie jak bielizna. Ten malowniczy widok nie idzie w parze z zapachem, ale za to smak stanowi nagrodę. Jednym z bardziej znanych sposobów przyrządzania portugalskiego dorsza jest bacalhau á gomes de sá, ryba namoczona w wodzie lub mleku, pieczona w naczyniu żaroodpornym z cienko pokrojonymi ziemniakami i cebulą, na koniec ozdobiona jajami na twardo i czarnymi oliwkami. Ale oczywiście są też krokiety z dorsza, pikantne pulpety z dorsza, dorsz w cieście... no i kolejne 360 odmian...


Szczegóły: Kuchnia portugalska - Adamska Elżbieta

Tytuł: Kuchnia portugalska
Autor: Adamska Elżbieta
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327452351
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 192
Format: 22.5x29.5cm
Oprawa: Twarda z obwolutą
Waga: 1.082 kg


Recenzje: Kuchnia portugalska - Adamska Elżbieta

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: