Warzywa strączkowe HORTPRESS
Józef Robak, Jerzy Szwejda
Warzywa strączkowe HORTPRESS
Józef Robak, Jerzy Szwejda
- Wydawnictwo: Hortpress
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788389211248
- Ilość stron: 52
- Format: 15x20,5 cm
- Oprawa: broszurowa
Niedostępna
Opis: Warzywa strączkowe HORTPRESS - Józef Robak, Jerzy Szwejda
Ochrona warzyw strączkowych przebiega zależnie od przeznaczenia. Groch na zielono, fasola szparagowa oraz bób przeznaczone do przetwórstwa wymagają zabiegów ochronnych tylko do czasu kwitnienia, praktycznie ograniczających się do zaprawiania nasion. Natomiast te warzywa uprawiane na suche nasiona muszą być chronione w okresie formowania i dojrzewania strąków.
Do najważniejszych chorób fasoli zalicza się bakteriozę, szarą pleśń i rdzę, a grochu askochytozę, mączniaka rzekomego i mączniaka prawdziwego oraz rdzę. Ze szkodników fasoli i grochu oraz bobu największe szkody wyrządzają śmietki, mszyce, strąkowce oraz zmienik lucernowiec i oprzędzik pręgowany.
Szczegóły: Warzywa strączkowe HORTPRESS - Józef Robak, Jerzy Szwejda
Tytuł: Warzywa strączkowe HORTPRESS
Autor: Józef Robak, Jerzy Szwejda
Wydawnictwo: Hortpress
ISBN: 9788389211248
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 52
Format: 15x20,5 cm
Oprawa: broszurowa