Podstawy gastronomii Od żywności do turystyki kulinarnej
Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Podstawy gastronomii
Od żywności do turystyki kulinarnej
Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
- Wydawnictwo: PWE
- Rok wydania: 2017
- ISBN: 9788320822748
- Ilość stron: 404
- Format: 16.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Podstawy gastronomii - Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych 9technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.
Szczegóły: Podstawy gastronomii - Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Tytuł: Podstawy gastronomii
Podtytuł: Od żywności do turystyki kulinarnej
Autor: Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Wydawnictwo: PWE
ISBN: 9788320822748
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 404
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.57 kg