Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe
Teodor Stępień
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe
Teodor Stępień
- Wydawnictwo: Rea
- Rok wydania: 2017
- ISBN: 9788379932894
- Ilość stron: 160
- Format: 16.6 x 23.3 cm
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Niedostępna
Opis: Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe - Teodor Stępień
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny – regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine. Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań. Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży!
Szczegóły: Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe - Teodor Stępień
Tytuł: Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe
Autor: Teodor Stępień
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379932894
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 160
Format: 16.6 x 23.3 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.505 kg