Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Książka

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Rok wydania: 2017
  • ISBN: 9788301194307
  • Ilość stron: 110
  • Format: 16.5x23.5
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 59,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 59,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.



Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.



Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.


Szczegóły: Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Tytuł: Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301194307
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 110
Format: 16.5x23.5
Oprawa: Miękka
Waga: 0.2 kg


Recenzje: Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: