Tajniki czekolady Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
Mark Tilling
Tajniki czekolady
Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
Mark Tilling
- Wydawnictwo: Promise
- Rok wydania: 2019
- ISBN: 9788375413328
- Ilość stron: 192
- Format: 21.3x27.0
- Oprawa: Twarda
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Tajniki czekolady - Mark Tilling
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje ? od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.
?Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady?
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego
Szczegóły: Tajniki czekolady - Mark Tilling
Tytuł: Tajniki czekolady
Podtytuł: Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
Autor: Mark Tilling
Wydawnictwo: Promise
ISBN: 9788375413328
Tytuł oryginału: Mastering Chocolate
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Skawran Katarzyna Anna
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 192
Format: 21.3x27.0
Oprawa: Twarda
Waga: 1.025 kg