Mała encyklopedia kulinarna. 1800 przepisów
Mała encyklopedia kulinarna. 1800 przepisów
- Wydawnictwo: Rea
- Rok wydania: 2002
- ISBN: 83-7141-366-1
- Ilość stron: 1072
- Format: 13.0x20.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Mała encyklopedia kulinarna. 1800 przepisów
Zasady prawidłowego żywienia, słowniczek kulinarny, sosy, przyprawy, marynaty, panierki i farsze, ciasta do wyrobów wytrawnych, buliony, consommes, zupy regionalne, przystawki i entrees, ryby, małże, skorupiaki, żaby i mięczaki, jaja i sery, mięso i podroby, drób domowy, króliki i dziczyzna, pulardy, kury, kurczaki, ptactwo łowne, zwierzyna łowna, warzywa, makaron, ryż i kaszka, desery i entremets, ciasta, cukierki, czekolada i słodycze.
Szczegóły: Mała encyklopedia kulinarna. 1800 przepisów
Tytuł: Mała encyklopedia kulinarna. 1800 przepisów
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371413667
ISBN: 83-7141-366-1
Tytuł oryginału: LE PETIT LAROUSSE DE LA CUISINE
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Krupa Małgorzata, Janczurowicz Małgorzata
Języki: polski
Rok wydania: 2002
Ilość stron: 1072
Format: 13.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.197 kg