Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB
Joanna Ozdarska
Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB
Joanna Ozdarska
- Producent: Format-AB
- Rok produkcji: 2017
- ISBN: 9788389184788
- Ilość stron: 252
- Format: 16,5x23,5x0,9 cm
- Oprawa: broszurowa
Niedostępna
Opis: Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB - Joanna Ozdarska
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:
Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2. Organizowanie produkcji gastronomicznej
Uczeń:
1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów;
2) planuje produkcję potraw i napojów;
3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów;
4) ocenia jakość sporządzonych potraw i napojów;
5) rozróżnia rodzaje kart menu;
6) opracowuje karty menu zawierające informacje dotyczące wartości odżywczej potraw;
7) oblicza zapotrzebowanie na surowce i półprodukty;
8) sporządza kalkulację cen potraw i napojów;
9) opracowuje receptury gastronomiczne;
10) korzysta ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania i rozliczania produkcji gastronomicznej.
Szczegóły: Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB - Joanna Ozdarska
Tytuł: Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB
Autor: Joanna Ozdarska
Producent: Format-AB
Seria: Żywienie i usługi gastronomiczne
ISBN: 9788389184788
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rok produkcji: 2017
Ilość stron: 252
Format: 16,5x23,5x0,9 cm
Oprawa: broszurowa