Czytelnicy - zasoby informacji i wiedzy Tradycja i przemiany w czasach kultury cyfrowej
Czytelnicy - zasoby informacji i wiedzy 
Tradycja i przemiany w czasach kultury cyfrowej
                          
                        - Wydawnictwo: UMCS
 - Rok wydania: 2017
 - ISBN: 9788377849972
 - Ilość stron: 368
 - Format: 17.0x24.5cm
 - Oprawa: Miękka
 
Niedostępna
Opis: Czytelnicy - zasoby informacji i wiedzy
Niniejsza książka podejmuje ważne zagadnienia dotyczące aktualnych przemian w obszarze informacji i wiedzy oraz komunikacji z użytkownikiem bibliotek i informacji digitalnej. Teksty pisane z perspektywy badaczy oraz specjalistów - bibliotekarzy i pracowników informacji - mieszczą się w czterech grupach tematycznych: 1. "Książka, czytelnik/użytkownik. Badania i rekonesanse badawcze", 2. "Zasoby informacji i wiedzy - sposoby organizacji", 3. "Komunikacja naukowa w dobie cyfrowej", 4. "Czytelnicy, użytkownicy bibliotek i informacji - edukacja, usługi, przestrzeń". Autorzy, włączając się w dyskusje teoretyczne i sygnalizując istotne problemy, przedstawiają szereg oryginalnych rozwiązań stosowanych w praktyce. Praca jest również zaproszeniem do dalszych dyskusji nad istotą informacji i komunikacji ery cyfrowej z perspektywy bibliologii i informatologii oraz zachętą do dalszej wymiany doświadczeń praktycznych.
Producent:
Wydawnictwo UMCS
ul. Radziszewskiego 11
20-031 Lublin (PL)
tel: 81 537 53 02
email: [email protected]
Szczegóły: Czytelnicy - zasoby informacji i wiedzy
Tytuł: Czytelnicy - zasoby informacji i wiedzy
Podtytuł: Tradycja i przemiany w czasach kultury cyfrowej
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788377849972
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 368
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.7 kg
Redakcja: Dymmel Anna, Kotuła Sebastian Dawid



 
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  
                                  