Łódzka kuchnia regionalna
Agata Zarębska, Izabella Borowska
Łódzka kuchnia regionalna
Agata Zarębska, Izabella Borowska
- Wydawnictwo: Księży Młyn
- Rok wydania: 2017
- ISBN: 9788377293683
- Ilość stron: 64
- Format: 20.5x29.0cm
- Oprawa: Twarda
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Łódzka kuchnia regionalna - Agata Zarębska, Izabella Borowska
Kuchnia regionu łódzkiego to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.
Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.
Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Szczegóły: Łódzka kuchnia regionalna - Agata Zarębska, Izabella Borowska
Tytuł: Łódzka kuchnia regionalna
Autor: Agata Zarębska, Izabella Borowska
Wydawnictwo: Księży Młyn
ISBN: 9788377293683
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 64
Format: 20.5x29.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.69 kg
Recenzje: Łódzka kuchnia regionalna - Agata Zarębska, Izabella Borowska
Podobne do: Łódzka kuchnia regionalna - Agata Zarębska, Izabella Borowska
-
Cena dostępna po zalogowaniu
-
Niedostępna