Hotelarstwo Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych
Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk
Hotelarstwo
Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych
Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk
- Wydawnictwo: PWE
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788320822922
- Ilość stron: 414
- Format: 16.2x23.7cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Hotelarstwo - Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk
W książce kompleksowo przedstawiono zasady organizacji oraz funkcjonowanie obiektu hotelarskiego. Autorzy przedstawili: rolę obiektów noclegowych we współczesnej gospodarce; tworzenie struktury funkcjonalnej takiego obiektu i jej główne elementy; kształtowanie komórek organizacyjnych przedsiębiorstwa hotelarskiego i ich zakres pracy; najistotniejsze cechy osobowości i niezbędne kwalifikacje hotelarzy; charakterystykę grup i segmentów gości hotelowych; zasady komunikacji między gospodarzami a gośćmi; reklamacje usług hotelowych oraz kwestie bezpieczeństwa i higieny pracy w obiekcie hotelarskim.
Książka jest przeznaczona dla wykładowców i studentów kierunków związanych z hotelarstwem i turystyką w wyższych uczelniach różnych typów. Może też być wykorzystywana przez nauczycieli i wykładowców w szkołach średnich i pomaturalnych kształcących w specjalnościach: hotelarstwo i turystyka. Z pewnością przyda się również osobom, które chciałyby pokusić się o zorganizowanie i prowadzenie obiektu oferującego noclegi
Szczegóły: Hotelarstwo - Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk
Tytuł: Hotelarstwo
Podtytuł: Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych
Autor: Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk
Wydawnictwo: PWE
ISBN: 9788320822922
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 414
Format: 16.2x23.7cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.615 kg