Sery Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco,desery
Szymanderska Hanna
Sery
Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco,desery
Szymanderska Hanna
- Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
- Rok wydania: 2006
- ISBN: 8374046333
- Ilość stron: 240
- Format: 15x21.2 cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Sery - Szymanderska Hanna
PRZEPISY NA SAŁATKI, PRZEKĄSKI, SOSY, DANIA NA GORĄCO I DESERY
Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach. Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.
Szczegóły: Sery - Szymanderska Hanna
Tytuł: Sery
Podtytuł: Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco,desery
Autor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Kod paskowy: 9788374046336
ISBN: 8374046333
Tytuł oryginału: SERY. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco,desery
Język oryginału: polski
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 240
Format: 15x21.2 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.404 kg