Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

Podręcznik

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Producent: WSiP
  • Rok produkcji: 2018
  • ISBN: 9788302173592
  • Ilość stron: 456
  • Format: 17 x 24.5 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 76,60 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 76,60 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych - Zienkiewicz Marzanna

Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej 2019.



W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji HGT.02 / TG.07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie wprowadza w zagadnienia ekonomiczne, opisuje najważniejsze postanowienia prawa pracy, kwestie umów o pracę i zakładania własnej działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń może zobaczyć swoje przyszłe miejsce na rynku pracy. W podręczniku zostało także zaprezentowane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych. Autorka tłumaczy też, jak ważne są kondycja psychiczna pracownika i jego kultura osobista. Te ostatnie zagadnienia zostały omówione razem z efektami kształcenia KPS.



Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.



Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.


Szczegóły: Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych - Zienkiewicz Marzanna

Tytuł: Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych
Autor: Zienkiewicz Marzanna
Producent: WSiP
ISBN: 9788302173592
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok produkcji: 2018
Ilość stron: 456
Format: 17 x 24.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.64 kg


Recenzje: Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych - Zienkiewicz Marzanna

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×