Tradycyjna kuchnia włoska - Larousse Ponad 450 oryginalnych przepisów
Guatteri Fabiano
Tradycyjna kuchnia włoska - Larousse
Ponad 450 oryginalnych przepisów
Guatteri Fabiano
- Wydawnictwo: Larousse
- Rok wydania: 2004
- ISBN: 83-89181-88-6
- Ilość stron: 284
- Format: 23.5x29.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Tradycyjna kuchnia włoska - Larousse - Guatteri Fabiano
Dzięki książce "Tradycyjna kuchnia włoska" wydanej przez wydawnictwo Larousse Polska można ocalić od zapomnienia smak potraw, które poznało się w słonecznej Italii, a także poznać wykwintne i zdrowe dania typowe dla wszystkich regionów tego kraju. W "Tradycyjnej kuchni włoskiej" znajdą Państwo ponad 450 przepisów zgrupowanych w siedmiu blokach tematycznych: PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI, PIZZE, POTRAWY JAJECZNE, SOSY, PIERWSZE DANIA, POTRAWY Z RYB I OWOCÓW MORZA, POTRAWY MIĘSNE, JARZYNKI I SURÓWKI oraz DESERY. Oprócz potraw znanych i lubianych, jak pizza "Cztery pory roku", risotto z parmezanem czy tarta z owocami pojawiają się przepisy, które nigdy wcześniej nie były publikowane w polskich książkach kucharskich poświęconych kuchni włoskiej. Autorzy książki zapewniają, iż większość z prezentowanych potraw nie wymaga od czytelnika (i jednocześnie kucharza) zbyt dużej wprawy w gotowaniu. Są to dania, które na ogół łatwo się przyrządza. Ogromnym walorem publikacji są niezwykle sugestywne zdjęcia gotowych potraw, wplecione w tekst przepisów. Całość uzupełniają trzy indeksy (dwa alfabetyczne i jeden tematyczny) ułatwiające znalezienie odpowiedniej potrawy.
Szczegóły: Tradycyjna kuchnia włoska - Larousse - Guatteri Fabiano
Tytuł: Tradycyjna kuchnia włoska - Larousse
Podtytuł: Ponad 450 oryginalnych przepisów
Autor: Guatteri Fabiano
Wydawnictwo: Larousse
Kod paskowy: 9788389181886
ISBN: 83-89181-88-6
Tytuł oryginału: Il grande libro della Cucina Tradizionale Italiana
Język oryginału: włoski
Tłumacz: Danuta Ściborowska-Wytrykus
Języki: polski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 284
Format: 23.5x29.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 2 kg