Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie

Książka

Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie

  • Wydawnictwo: Pascal
  • Rok wydania: 2018
  • ISBN: 9788381032735
  • Ilość stron: 288
  • Format: 20.0x26.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 69,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 69,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie - Aleksander Baron

Autor ,,Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.

Aleksander Baron - charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił? przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia. "Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata." Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji" "Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!" Maciej Nowak, krytyk kulinarny "Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego." dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK


Szczegóły: Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie - Aleksander Baron

Tytuł: Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie
Autor: Aleksander Baron
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381032735
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 288
Format: 20.0x26.0cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie - Aleksander Baron

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Podobne do: Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie - Aleksander Baron



Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: