Śródziemnomorskie przysmaki Pasty, oliwa, ryby, pomidory, desery
Śródziemnomorskie przysmaki
Pasty, oliwa, ryby, pomidory, desery
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2018
- ISBN: 9788377071960
- Ilość stron: 192
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Śródziemnomorskie przysmaki
Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu - wiele z nich podbiło cały świat, jak pizza, spaghetti, sałatka grecka. Coraz większą popularnością cieszą się także hummusy i dania na bazie kasz kuskus i bulgur - charakterystyczne dla krajów Afryki ółnocnej.Ta książka jest jak wspomnienie słonecznych wakacji w Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Przypomni wam smak greckich specjałów: musaki, gyrosu i tzatziki, włoskich deserów: panna cotty i tiramisu, hiszpańskiej paelli i gazpacho.
Szczegóły: Śródziemnomorskie przysmaki
Tytuł: Śródziemnomorskie przysmaki
Podtytuł: Pasty, oliwa, ryby, pomidory, desery
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071960
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 192
Oprawa: Miękka