Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Książka

Polskie mięso
Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788365853684
  • Ilość stron: 336
  • Format: 13.2x21.0cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 34,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 34,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Polskie mięso - Jaś Kapela

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
?Polskie mięso? to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia ? tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.


Szczegóły: Polskie mięso - Jaś Kapela

Tytuł: Polskie mięso
Podtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Autor: Jaś Kapela
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ISBN: 9788365853684
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 336
Format: 13.2x21.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.405 kg


Recenzje: Polskie mięso - Jaś Kapela

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: