Najnowszka kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska.
Marta Norkowska
Najnowszka kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska.
Marta Norkowska
- Wydawnictwo: Graf_ika
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 978-83-61889-88-5
- Ilość stron: 656
- Format: 157 x 217 mm
- Oprawa: twarda
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-18)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Najnowszka kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska. - Marta Norkowska
Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz "Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska". Reprint wydań z 1904 i 1908 roku.
Tom I:
- Liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej.
- Podział i rozpoznawanie mięsa, dobre rady, sosy, zupy (ciepłe, zimne, postne), dodatki do zup; ciasta do pasztetów i pasztety, ryby i raki, ryby morskie, wołowina, biszkopty, pączki i faworki, kremy, galarety i wszystko czego dusza zapragnie.
Tom II:
- Przygotowanie i pieczenie różnego pieczywa niesłodkiego: chleby, bułki, rogale.
- Ciasta drożdżowe słodkie; ciasta parzone, kruche, francuskie i biszkoptowe, ciasta migdałowe i śmietanowe, torty i mazurki, pierniki, marcepany.
Szczegóły: Najnowszka kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska. - Marta Norkowska
Tytuł: Najnowszka kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska.
Autor: Marta Norkowska
Wydawnictwo: Graf_ika
Kod paskowy: 9788361889885
ISBN: 978-83-61889-88-5
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 656
Format: 157 x 217 mm
Oprawa: twarda
Waga: 1.02 kg