Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze
Liebke Frank
Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze
Liebke Frank
- Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
- Rok wydania: 2007
- ISBN: 9788388872877
- Ilość stron: 103
- Format: 14.4x20.4cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze - Liebke Frank
Ci, którzy regularnie spożywają ryby lub inne morskie stworzenia, opóźniają w znaczącym stopniu swój pierwszy atak serca oraz prawdopodobieństwo następnych. Nic więc dziwnego, że ryby cieszą się wielkimi względami u kardiologów. American Heart Associatin zaleciło Amerykanom jedzenie ryb przynajmniej dwa razy w tygodniu. U kobiet z kolei, jak dowiodły inne badania, jedzenie ryb znacznie obniża ryzyko wylewu krwi do mózgu. Nie mówiąc już o tym, że uboga w rybne tłuszcze dieta kobiet będących w ciąży ma nie tylko fatalny wpływ na przyszły intelektualny rozwój ich potomstwa, lecz także zwiększa groźbę depresji poporodowej. Tajemniczymi substancjami, odpowiedzialnymi za większość korzyści zdrowotnych, jakie przynosi rybia dieta, jest grupa kwasów tłuszczowych Omega - 3, w które ryby są szczególnie bogate.
Szczegóły: Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze - Liebke Frank
Tytuł: Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze
Autor: Liebke Frank
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
Seria: ŹRÓDŁO ŻYCIA I ZDROWIA
ISBN: 9788388872877
Tytuł oryginału: Omega-3 - Fettsauren
Język oryginału: niemiecki
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 103
Format: 14.4x20.4cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.125 kg